СК "Орловец Екстремум"

Габрово

Новини

Лошо време и добри приятели на Узана!

Почистване
Зимата си отиде, снегът на Узана се стопи, а зеленината все още не се е разлистила и по красивата поляна се показаха нелицеприятните остатъци от туристическите посещения. Хубавото е, че местността има и своите приятели, които обичат не само да се възхищават от природата, но и да й помагат.
 
Силният и студен вятър в събота не попречи на членовете на Спортен клуб „Орловец-Екстремум” – Габрово да направят предпразнично почистване на Узана, посветено и на Седмицата на гората. Заедно с момчетата и момичетата в акцията се включи и англичанинът Алън от село Камещица, който от доста време е член на пещерняческия клуб и е влюбен в страната и природата ни. Малко попримръзнали, но удовлетворени от направеното, пещерняците се стоплиха с по чаша билков чай и се радваха, че денят за тях е бил смислен и ползотворен. Не, не са поместили с усилията си планината, но са направили нещо хубаво, нещо истинско, нещо за другите и за Узана,  из която много обичат да бродят през всеки сезон.  
 
Акцията беше осъществена със съдействието на Посетителски информационен център „Узана” при Община Габрово, а събраните чували с отпадъци бяха извозени благодарение на хотелиери от местността.

Прочети още...

Национална екоинициатива „Узана 2012”

СК „Орловец Екстремум” Ви кани да вземете участие в Национална екоинициатива „Узана 2012” в рамките, на която ще се проведе спелео надпревара по географско позициониране на пещери. Събитието ще се проведе на 22 и 23 септември 2012 г. в местност Узана край град Габрово. Участие могат да вземат всички представители на спортни и пещерни клубове.
 
Допълнителна информация можете да намерите в прикачените файлове:
gabrovo-gerb
Националната екоинициатива се организира от Община Габрово със средства от Програмата за развитие на туризма за 2012 г.

Изпънати нерви по опънато въже

Ако някога сте се чудили какво изпитват въжеиграчите по време на своя спектакъл тази година ще имате възможност да разберете… Едно въже, два бряга, много емоции и адреналин.

Мост „Игото”, СК „Орловец Екстремум”

Що е то доброволчество и има ли то почва у нас?

В четвъртък (29.03.2012 г.) като част от проекта „Добрата воля – добри дела твори“, ще бъде проведена среща за запознаване на участниците по проекта с доброволчеството. Нагледно ще им бъде обяснено какво всъщност представлява доброволчеството, как ние самите можем да бъдем доброволци в ежедневието си, до какво води доброволчеството и какво печелим ние, макар и извършвайки доброволческа дейност. Целта на занятието е насърчаването на младежите към такава дейност както в рамките на проекта, така и извън него. По този начин членовете на СК „Орловец Екстремум“ се надяват, че ще успеят да внедрят идеята за доброволните дейности като начин на живот, за една промяна в хората към по-добро.